O prajitura racoroasa, cu specific turcesc, compusa dintr-o combinatie neobisnuita, dar delicioasa, de budinca de ciocolata, budinca de gris si paine.

Ingrediente pentru blat

o paine feliata toast

Ingrediente pentru sirop

340 grame de zahar 300 ml de apa

Ingrediente pentru budinca de gris

1 L de lapte 3 linguri de gris 3 linguri de faina 2 linguri de amidon 1 lingura de unt 1 lingurita de zahar vanilat 230 grame de zahar

Ingrediente pentru budinca de ciocolata

1 L de lapte 4 linguri de zahar 1 lingura de faina 2 linguri de amidon 2 linguri de cacao 1 ciocolata neagra
Mod de preparare:
  1. Transferati zaharul destinat siropului intr-o cratita si caramelizati-l, amestecand in tot acest timp. Dupa ce zaharul a facut cocoloase,
    adaugati apa si amestecati in continuare. Cand cocoloasele au disparut, opriti focul, caci siropul e gata.
  2. Intr-o tava, asezati feliile de paine toast una langa cealalta, apoi insiropati-le folosind o lingura. In timp ce feliile de paine absorb siropul, apucati-va de budinca.
  3. Puneti amidonul, faina, grisul si zaharul intr-o cratita incapatoare, apoi amestecati. Adaugati treptat laptele si amestecati in continuare, tinand focul mic. Cand budinca incepe sa fiarba, adaugati untul si zaharul vanilat. Dupa ce untul s-a topit, stingeti focul si lasati-o putin sa se raceasca inainte de a o turna in tava, peste feliile de paine, distribuind cu ajutorul unei spatule.
  4. Adaugati faina, amidonul, cacaua si zaharul intr-o cratita si omogenizati, apoi adaugati laptele, tot treptat. Porniti focul si amestecati in continuare, pentru a nu face cocoloase. Cand e aproape de punctul de fierbere, adaugati ciocolata, lasati-o sa se topeasca si apoi stingeti focul.
  5. Dupa ce s-a racit putin, turnati budinca de ciocolata peste cea de gris si distribuiti cu ajutorul spatulei. Lasati-o sa se raceasca 2-3 ore la  frigider inainte de a o consuma.
Mod de pastrare:

La frigider, maxim 48 de ore