Placinta cu gutui e un desert parfumat si gustos, perfect pentru toamna.

Ingrediente

un cartof mare sau 2 mici 250 ml lapte 100 g zahar 800 g faina 1/2 plic drojdie uscata o lingurita sare 2 oua 60 g unt topit 3 linguri ulei

Ingrediente pentru umplutura

2 gutui 2 pliculete zahar vanilinat o lingurita scortisoara
Mod de preparare:

Mod de preparare:

  1. Cartoful taiat cubulete se pune la fiert, se scurge si se paseaza. Laptele caldut si zaharul se amesteca.
  2. Faina, drojdia si sarea se amesteca, se adauga laptele, ouale, cartofii si se amesteca. Se adauga untul si uleiul gradual si se framanta 5 minute.
  3. Se pune aluatul pe masa unsa cu ulei, se acopera cu un prosop si se lasa la crescut 20 de minute. Intre timp, gutuile se curata, se trec prin razatoare si se amesteca cu zaharul si scortisoara.
  4. Aluatul se imparte in doua si pe mijlocul fiecarei bucati se repartizeaza gutuile. Se ruleaza si se transfera intr-o forma de copt unsa putin. Se coace placinta pentru 40 de minute.

Sfaturi utile

✽ Pentru a obtine un aluat pufos, cu coca frageda, faina din care se prepare trebuie cernuta de doua ori.

✽ Totodata, aluatul iese mai pufos daca se dizolva drojdia in zer in loc de lapte sau de apa cum se face in mod obisnuit.