Pastele cu sos de rosii sunt extrem de populare, datorita gustului irezistibil. Iti dam o reteta simpla, cu peste, care este gata in mai putin de 50 de minute.

Ingrediente:

650 g cod decongelat 3 linguri ulei o ceapa 2 catei usturoi 500 g rosii foarte bine coapte 100 g masline cu samburi 1/2 lingurita boia dulce sau iute, dupa gust o crenguta rozmarin o lamaie sare piper
Mod de preparare:

1. Ceapa si usturoiul se calesc in ulei, amestecand continuu sa nu se arda.
2. Se adauga rosiile, boiaua, sare si piper. Se lasa la fiert 15 minute.
3. Se mixeaza sosul, se strecoara si se pune din nou pe foc cu maslinele si lamaia taiata.
4. Se lasa 5 minute sa fiarba maslinele, se adauga pestele si se mai lasa 10 minute. Se potriveste gustul de sare si piper, se presara putin rozmarin si se serveste. Decongelarea corecta a pestelui se face lent, in frigider, mentinandu-l la o temperatura cat mai scazuta. Nu decongela peste la microunde, caci acestea il gatesc partial.