Paste cu sos de rosii
20 minute
4 portii
Usor
Ingrediente
1 punga paste scurte, dupa dorinta 1 cutie rosii in bulion 1 lingura pasta de rosii 2 catei usturoi 1 lingura ulei busuioc optional sare, piper
Mod de preparare:
1. Se pun pastele sa fiarba in apa cu un praf de sare, conform indicatiilor de pe pachet.
2. Intre timp, usturoiul feliat se caleste in ulei doar un pic si apoi se adauga rosiile curatate de pielite si taiate marunt. Se lasa 5 minute pe foc, se pune si sucul in care au stat rosiile si pasta de rosii desfacuta cu putina apa.
3. Se lasa sosul sa fiarba 10 minute, potrivind gustul de sare si piper.
4. Odata pastele fierte, se scurg bine si se pun imediat in sosul de rosii. Se amesteca prin scuturarea tigaii si se verifica gustul de sare. Se aduc la masa cu busuioc, optional.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews