O cina delicioasa sau un pranz satios: pastele cu broccoli si sos de cascaval pot fi servite in ambele momente ale zilei si sunt la fel de gustoase de fiecare data si la fel de usor de facut.

Ingrediente

250 g paste scoici 1 capatana de broccoli o ceapa mica 3 linguri unt 3 linguri faina 500 ml lapte 250 g cascaval/branza nesarata 25 g parmezan ras (optional) sare piper
Mod de preparare:

1. Pune o cratita mare cu apa la fiert. Clateste broccoli-ul, apoi rupe-l in buchetele mici.

2. Cand apa incepe sa fierbe, adauga pastele si lasa-le sa fiarba pentru 10 minute. Dupa cele 10 minute, adauga si broccoli-ul, apoi mai lasa cratita pe foc inca 5 minute.

3. Strecoara amestecul, apoi da-l deoparte pana cand e gata sosul.

4. Toaca marunt ceapa si caleste-o in unt pana cand devine sticloasa. Adauga faina, apoi amesteca pentru 1-2 minute pentru a nu se arde sosul.

5. Adauga laptele si amesteca pana se dizolva cocoloasele de faina, presara piper si adu sosul la punctul de fierbere. Cand sosul incepe sa se ingroase, adauga branza.

6. Stinge focul si continua sa amesteci pentru ca branza sa se topeasca. Gusta si mai adauga sare si piper, daca este necesar.

7. Adu pastele si broccoli-ul peste sosul de cascaval si amesteca. Serveste fierbinte.