Daca doriti sa incercati o alta varianta de pasca pentru sarbatori, aceasta reteta de pasca glazurata este exact ce cautati. Reteta trimisa de Octavia Marculescu, din judetul Timis.

Ingrediente

un kg branza dulce 250 g margarina 10 oua 400 g zahar pudra 100 g faina 2 linguri gris un plic praf de copt 200 g stafide un praf sare o fiola esenta de rom Pentru glazura: o lingurita amidon 200 zahar 2 linguri apa 2 linguri lapte 100 g nuci 100 g alune 100 g ciocolata
Mod de preparare:
  1. Se unge o tava rotunda cu margarina, iar restul se pune la topit in cuptorul cald, apoi se lasa sa se raceasca.
  2. Se separa ouale: se bat bine albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul pudra si se bate in continuare. Se pun apoi, pe rand, branza scursa bine, galbenusurile, margarina topita si stafidele inmuiate in rom iar la sfarsit faina, praful de copt si grisul.
  3. Se omogenizeaza compozitia amestecand cu o lingura prin rasturnare, apoi se toarna in tava care se da la cuptor pentru 45 de minute, la foc mediu.
  4. Pentru glazura, se caramelizeaza zaharul, se stinge apoi cu apa si laptele in care s-au adaugat amidonul si se amesteca incontinuu ca sa se topeasca zaharul si sa se formeze un sos. Se adauga si jumatate din ciocolata maruntita.
  5. Sosul format se intinde cat mai uniform peste pasca rasturnata pe platoul de servit. Dupa ce se intareste glazura, se orneaza cu ciocolata ramasa taiata marunt, nucile si alunele maruntite si alte decoruri cu teme pascale.