Pufosi si dulci, plini de dulceata si smantana, aceasta reteta de papanasi sigur o vei repeta. Reteta a fost trimisa de Andrei Anghel, din Brasov.

Ingrediente

700 g branza de vaci 3 oua 500 g faina o lingurita praf de copt o lingurita bicarbonat de sodiu (stins) un pliculet zahar pudra coaja rasa de lamaie ulei pentru prajit

Ingrediente pentru servit

smantana dulceata de visine sau sos de ciocolata
Mod de preparare:
  1. Se sfarama cu furculita branza de vaci, apoi se adauga ouale si se mixeaza bine. Se adauga bicarbonatul de sodiu, praful de copt, zaharul pudra si coaja rasa de portocala. La final, se adauga faina, amestecand cu lingura la inceput, apoi cu mana, pana se formeaza un aluat moale.
  2. Aluatul se da la rece cel putin o ora. Su pune uleiul la incins, timp in care se formeaza papanasii (aproximativ 24 de papanasi, cu capacele cu tot).
  3. Se prajesc papanasii in uleiul incins, pe ambele parti, pana isi dubleaza volumul si devin aurii. Se scot cu paleta pe un servetel de bucatarie care sa absoarba uleiul in exces, apoi, cat inca sunt calzi, se toarna deasupra smantana din belsug si se adauga desupra fiecaruia un mot de dulceata de visine sau sos de ciocolata.