Aceasta reteta de negresa simpla merita incercata mai ales cand esti in criza de timp si trebuie sa gatesti ceva dulce rapid, caci se face cat ai clipi.

Ingrediente

200 g ciocolata neagra 3 oua 200 g zahar 100 g faina 150 g unt
Mod de preparare:
  1. Se amesteca ouale cu zaharul si, intre timp, ciocolata se pune la topit la bain marie.
  2. Se adauga untul peste ciocolata, se amesteca pentru a ajuta topirea si apoi se pune peste crema de oua cu zahar.
  3. Se adauga faina, se amesteca si se toarna intr-o forma de copt unsa cu unt.
  4. Se niveleaza si se lasa la cuptor 20 de minute. Se lasa sa se raceasca in tava.

✽ Se trece faina printr-o sita fina inainte de a fi folosita la prajitura, ca sa iasa aluatul mai pufos.

✽ Poti adauga nuci caramelizate sau bucati de alune coapte la cuptor pentru a face prajitura mai crocanta. Adauga si coaja de portocala rasa, sa capete o aroma bogata.

✽ Pregateste un sos din ciocolata pentru o glazura delicioasa.