O reteta de negresa altfel, cu un gust mai fresh, imbogatita cu pere proaspete. Reteta de negresa cu ciocolata si pere a fost trimisa de Elena Angheluta, din Vaslui.

Ingrediente

5 oua 100 g zahar 2 tablete ciocolata neagra un pachet unt un praf sare un capacel esenta rom 175 g faina o lingura praf de copt 2 pere
Mod de preparare:

 

  1. Se bat albusurile cu praful de sare si se adauga zaharul treptat. Cand albusurile s-au intarit bine, se adauga peste galbenusuri si se mixeaza impreuna usor.
  2. Se rupe ciocolata bucati si se topeste pe baie de aburi, iar untul se taie cubulete si se amesteca bine cu ciocolata. Cand untul e bine incorporat in ciocolata, se toarna compozitia peste oua si se mixeaza, adaugand esenta de rom si faina amestecata cu praful de copt, lingura cu lingura, amestecand bine.
  3. Se incinge cuptorul, se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia in aceasta.
  4. Prajitura se da la cuptor pentru 15 minute, apoi se scoate si deasupra ei se bun bucatelele de pere, curatate si taiate cubulete in prealabil. Se da din nou la cuptor si se lasa pana trece testul cu scobitorea.