Cu reteta asta pregatesti napolitane cu crema de alune trase in ciocolata pentru intreaga familie, din cateva ingrediente la indemana.

Ingrediente

2+ foi de napolitana

Ingrediente pentru crema

250 g alune de padure 50 g zahar pudra 50 g lapte praf neindulcit 2 linguri unt 150 g ciocolata alba

Ingrediente pentru glazura

200 g ciocolata neagra 50 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru gatit
Mod de preparare:

1. Macina alunele in robotul de bucatarie pana obtii un praf fin. Amesteca pudra de alune cu zaharul pudra si laptele praf.
2. Topeste ciocolata alba la microunde sau bain marie, adauga cele 2 linguri de unt si pune compozitia peste amestecul de alune. Crema obtinuta trebuie sa fie suficient de groasa incat sa nu curga cand o ridici in lingura, dar sa poata fi intinsa.
3. Asaza crema pe o foaie de napolitana si acopera cu o alta foaie. Poti imparti crema in 2 straturi, si astfel sa folosesti 3 foi de napolitana, insa taierea poate fi mai dificila. Lasa napolitanele asa pentru 5 minute, apoi taie foaia o data pe lungime, apoi pe latime din loc in loc, incat sa obtii dreptunghiuri de 2/6-7 cm. Da napolitanele la frigider pentru 30 de minute.
4. Topeste ciocolata la bain marie in smantana si omogenizeaza amestecul. Da fiecare napolitana prin ciocolata si aseaza-le pe o folie de aluminiu usor unsa cu unt, pentru a se desprinde usor.

Sfat util

✽ La taierea napolitanelor poti folosi un taietor pentru pizza, caci foile se taie mult mai bine si micsorezi riscul de a crapa.