Micile si pretioasele macarons primesc un plus de savoare datorita cafelei din aceasta reteta pe care orice gospodina ar trebui sa o incerce.

Ingrediente pentru crema

100 g unt 85 g zahar 50 ml apa un ou 2 galbenusuri 3 linguri cafea foarte tare

Ingrediente pentru aluat

6 albusuri 150 g unt 150 g faina 150 g zahar 150 g faina de migdale o lingura cafea foarte tare

Ingrediente pentru servit

cafea foarte fin macinata boabe de cafea
Mod de preparare:
  1. Pentru crema, zaharul si apa se pun la foc mic, amestecand si lasand sa fiarba pentru a obtine un sirop care se da de-o parte.
  2. Se amesteca ouale si, cand sunt spumoase, se toarna in fir subtire siropul fiert. Se amesteca pana ce amestecul se racoreste.
  3. Se adauga amestecand cafea si untul moale si se continua amestecarea pana ce crema se raceste. Se da la rece.
  4. Pentru aluat, faina cu zaharul, faina de migdale si cafeaua se amesteca si apoi se amesteca cu untul. Se bat albusurile si se adauga apoi spuma, in mai multe reprize.
  5. In tava tapetata cu hartie de copt se elibereaza mici cantitati din aluatul pus intr-o seringa. Se ung cu pensula cu apa, apaltizandu-le si se lasa la copt 12 minute. Se lasa sa se raceasca. Se pune o alta sarja la copt.
  6. Se unesc doua cate doua fursecurile cu crema de la rece, se presara cu cafea fin macinata si se decoreaza cu boabe de cafea.