Inghetata este un desert delicios, mai ales in zilele fierbinti de vara. Iti propunem o reteta usoara, cu pere si ciocolata.

Ingrediente:

100 g ciocolata neagra 150 ml lapte 3 oua 100 g zahar

Ingrediente pentru garnitura:

2 pere 100 g zahar
Mod de preparare:

Pasul 1:
Perele se taie felii nu foarte subtiri. Se pun apoi feliile de pere cu zaharul pe foc, se lasa sa se topeasca zaharul si apoi se adauga 100 ml apa. Se fierb 10 minute si se lasa apoi la racit.
Pasul 2:
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si laptele se pune pe foc. Dupa ce din galbenusuri se obtine o crema spumoasa, se toarna laptele fierbinte, se amesteca si se repune pe foc. Se lasa maximum 10 minute, amestecand pana devine o crema groasa. Se trage de pe foc si se pune jumatate din cantitatea de ciocolata rupta bucatele. Se amesteca bine dupa prima transa de ciocolata si apoi se adauga alta transa. Se amesteca bine.
Pasul 3:
Se bat albusurile spuma pana ce, la intoarcerea vasului, spuma nu pica.
Pasul 4:
Se adauga spuma peste amestecul cu ciocolata, se amesteca usor si se pune la congelator pentru 3 ore. Se serveste inghetata cu felii de pere si alte decoratiuni dupa gust.