Guliile sunt o sursa excelenta de vitamina C si sunt de real ajutor in alimentatia celor care sufera de diabet. Cu toate acestea, nu e indicat sa incluzi gulii in alimentatia ta daca ai probleme cu tiroida. Prepara o masa sanatoasa si indestulatoare: gulii umplute cu carne si legume.

Ingrediente

6 gulii medii 400 g carne tocata 50 g orez 2 linguri faina 2 cepe 2 linguri ulei 25 g unt patrunjel sare piper
Mod de preparare:
  1. Se curata guliile si se fierb 35 de minute in apa sarata. Apoi li se taie un capacel si se scobesc.
  2. Carnea se amesteca cu o ceapa fin tocata, o lingura de ulei, orezul, patrunjelul tocat marunt, sare si piper. Se amesteca foarte bine si se umplu guliile. Se pun intr-un vas de cuptor si se ung cu unt.
  3. Cealalta ceapa se caleste in ulei, se adauga faina si miezul guliilor, se lasa 1-2 minute si apoi se pune amestecul in tava de cuptor. Se adauga apa si se lasa la cuptor pentru 60 de minute.

✽ Daca guliile sunt de dimensiuni mai mari, s-ar putea sa nu fie suficiente cele 35 de minute pentru fiert. Incearca-le cu o furculita si, dupa ce devin moi, le poti scoate de la fiert. Astfel, le vei scobi mai usor pentru a le umple ulterior.

S-ar putea sa-ti placa si:

Ardei copti umpluti

Ciuperci umplute la gratar

Peste umplut cu lamaie

din aceeasi categorie