Când ne gândim la Italia, sunt câteva lucruri care ne vin imediat în minte: alături de operele de artă impresionante, arhitectura și peisajele splendide, căldura și ospitalitatea italienilor și celebra lor poftă de viață, avem, desigur, bucătăria delicioasă și gustul autentic al cafelei italiene.

În urmă cu mai bine de 120 de ani, Luigi Lavazza inventa primul amestec de cafea din lume, iar astăzi, Lavazza este o marcă renumită în lumea cafelei internaționale. Însă experții Lavazza nu se rezumă numai la tipuri de cafea de cea mai bună calitate, ci și creează cu pasiune rețete delicioase inspirate de gustul cafelei. Încearcă această prăjitură crostata clasică umplută cu cremă de cafea și ciocolată și convinge-te!

Ingrediente

60 ml de cafea 25 gr de zahăr 3 ouă 60 ml de smântână 125 g de ciocolată neagră cu 50% cacao 100 g de făină 20 g de pudră de cacao 75 g de unt Pudră de vanilie Zeamă de lămâie
Mod de preparare:

PREPARAREA CREMEI GANACHE

  1. Bate două gălbenușuri de ou și 15 grame de zahăr până ce obții un amestec omogen și cremos. Pune smântâna pe foc și las-o până la punctul de fierbere.
  2. Adaugă amestecul și lasă compoziția pe foc până ce ajunge la 90°C. Adaugă cafeaua preparată și amestecă bine.
  3. Toarnă amestecul peste ciocolata mărunțită în prealabil. Amestecă până când ciocolata se dizolvă complet. Răcește puțin crema în frigider.

PENTRU ALUATUL DE BISCUITE

  1. Taie untul în cubulețe și adu-l la temperatura camerei. Amestecă făina și pudra de cacao și dispune amestecul în formă de fântână.
  2. Pune untul, 10 grame de zahăr și oul rămas în mijlocul fântânii. Adaugă zeama de lămâie și pudra de vanilie.
  3. Frământă ingredientele, adăugând treptat făină până ce obții un aluat omogen. Pune aluatul în frigider timp de o oră.
  4. Pune aluatul pe baza și pe marginea formei de copt (aceasta este crostata). Folosește o furculiță pentru a înțepa baza crostatei.
  5. Pune forma la copt la 180°C pentru 18 minute. Lasă apoi crostata la răcit.

COMPOZIȚIE

  1. Umple o pungă pentru ornat prăjituri cu crema Ganache (care este călduță) și pune crema în tartă.
  2. Lasă tartele astfel umplute în frigider până ce crema se răcește complet. Presară apoi zahăr și servește cu plăcere!

pachet de cafea lavazzaÎncearc-o cu Lavazza Crema e Gusto!

Lavazza Crema e Gusto este o cafea clasică italiană ce combină perfect în fiecare ceașcă aroma intensă și bine echilibrată cu un gust corpolent și savuros. Amestecul conține o selecție de boabe Arabica și Robusta de cea mai bună calitate, cu un parfum înmiresmat, un gust reminiscent bogat cu note de ciocolată. Crema e Gusto este o cafea ce poate fi consumată în fiecare zi, este ideală și pentru ocazii speciale și, de asemenea, este alegerea perfecta pentru specialitățile de cafea pe bază de lapte. Este perfectă pentru momentele speciale, precum și pentru a fi savurată zi de zi, alături de prieteni sau în familie.