Mult mai simplu de facut decat traditionalele friganele, aceasta reteta nu presupune prajire, iar preparatul iese la fel de gustos. 

Ingrediente

1 franzela/bagheta veche de 1 sau 2 zile 2 oua 400 ml lapte 4 linguri zahar fulgi de ciocolata/ciocolata rasa 30 g unt 1 plic zahar vanilat 1 praf sare
Mod de preparare:

1. Taie bagheta sau franzela in felii de 1-1.5 cm grosime si aseaza feliile intr-o tava.
2. Bate laptele cu ouale, 2 linguri de zahar, zaharul vanilat si praful de sare.
3. Toarna compozitia peste feliile de paine si lasa-le sa se inmoaie pentru 5-10 minute, apoi intoarce-le pe cealalta parte si lasa-le alte 10 minute.
4. Presara zaharul ramas (2 linguri) peste toate feliile, repartizeaza din loc in loc fulgi de ciocolata/ciocolata rasa si aseaza untul in bucatele cat mai mici, din loc in loc.
5. Da tava la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute. Serveste friganelele gatite la cuptor cu fructe proaspete, inghetata sau simple.

Vezi si alte retete de friganele