Fluturasii cu afine sunt ideea perfecta pentru o petrecere de copii. 

Ingrediente

un pachet aluat foitaj 200 g afine zahar pudra
Mod de preparare:

 

  1. Aluatul se pune pe masa presarata cu un pic de faina si se intinde usor cu sucitorul.
  2. Cu o forma, fluturas sau orice altceva vrea copilul, se decupeaza din aluat.
  3. Se transfera formele decupate in tava de copt tapetata cu hartie.
  4. Se asaza afinele spalate si scurse si se dau la cuptor pentru 15 minute. Se presara cu zahar cat sunt caldute.

Sfaturi utile

✽ Daca nu vrei sa folosesti foitajul din comert, pregateste clasicul aluat sfaramicios pentru biscuiti, din care poti decupa cu usurinta forme atractive.

✽ Daca nu sunt pe placul celui mic afinele, le poti inlocui cu zmeura, cu fructe uscate precum nuca sau migdale, sau cu fulgi de ciocolata sau gem.