Fasolea batuta este printre mancarurile preferate ale romanilor, iar reteta pe care v-o prezentam in continuare are un mod inedit de preparare care ii da un gust special.

 

Ingrediente pentru preparare

250 g fasole boabe zarzavat de supa 3-4 catei usturoi 2-3 linguri ulei sare

Ingrediente pentru servit

2-3 cepe ulei sare muraturi, dupa gust
Mod de preparare:
  1. Fasolea se pune la inmuiat in apa rece si se lasa de cu seara pana a doua zi.
  2. A doua zi, fasolea se scurge de apa in care a stat si se pune la fiert de trei ori cu apa proaspata de fiecare data. Apoi, se lasa la fiert in a patra apa si, cand da in clocot, se pun legumele.
  3. Odata fasolea bine inmuiata, se scoate si se mixeaza numai cu morcovul, adaugand usturoiul pisat si putina apa in care a fiert fasolea. Apoi, se adauga ulei si se potriveste gustul de sare.
  4. Pentru servit, ceapa se taie pestisori si se pune la prajit, fara a lasa sa se rumeneasca prea tare. Se sareaza si se toarna apoi cu tot cu uleiul de prajit peste fasolea batuta. Se serveste cu muraturi.

Vezi si Cum sa fierbi fasolea uscata