Cele pe care le iei din cofetarie pot arata mai bine, insa numai daca faci eclerele in casa poti fi sigur de prospetimea lor. Ies foarte bune si cu putina indemanare, chiar arata foarte bine.

Ingrediente

240 ml apa 140 g faina 110 g unt 4 oua la temperatura camerei

Ingrediente pentru crema de vanilie

500 ml lapte 2 linguri amidon 4 galbenusuri 2 linguri zahar esenta de vanilie un praf sare

Ingrediente pentru glazura

150 g ciocolata 100 ml smantana pentru gatit
Mod de preparare:

1. Amesteca toate ingredientele pentru crema intr-o craticioara, apoi da-o pe foc amestecand continuu pana cand se ingroasa. Acopera crema si da-o deoparte pana se raceste complet.
2. Preincalzeste cuptorul si topeste untul in apa, pe foc, impreuna cu sarea la foc mediu. Cand da in clocot, da cratita de pe foc si adauga faina, amestecand pana se incorporeaza complet. Da compozitia inapoi pe foc si amesteca pentru inca 2 minute.
3. Bate aluatul cu mixerul pentru 2-4 minute pentru a se mai raci, apoi adauga ouale unul cate unul pana le incorporezi complet. Toarna aluatul intr-un pos de ornat cu varf mare, rotund si formeaza eclerele de 10-12 cm lungime pe o tava tapetata cu hartie de copt.
4. Unge eclerele cu putina apa folosind o pensula si da-le la cuptor pentru 30-35 de minute, 10 minute la foc mediu, apoi da cuptorul incet. Lasa eclerele sa se raceasca complet, incalzeste smantana pentru gatit si toarn-o peste cuburile de ciocolata. Amesteca pana obtii o glazura omogena.
5. Strapunge si umple eclerele cu crema de vanilie folosind posul de ornat cu varf ascutit, apoi asaza-le rand pe rand in glazura de ciocolata si scoate-le pe hartia de copt. Serveste eclerele cu ciocolata reci.

Incearca si alte retete de prajituri