Vrei sa imbraci tortul in martipan delicios si sa arate perfect? O poti face cu martipan din comert sau, daca preferi varianta mai economica, o poti face cu martipan facut in casa.

Ingrediente

700 g zahar pudra 250 g faina de migdale 2 albusuri 1/4 lingurita esenta de migdale 2 linguri glicerina 1 lingura coniac (optional) 1 lingura zeama de lamaie
Mod de preparare:
  1. Intr-un bol de mixer combina zaharul pudra cu faina de migdale si formeaza o gaura in centru, adauga galbenusurile, esenta de migdale, coniacul si zeama de lamaie.
  2. Mixeaza amestecul pentru cca 4-5 minute, iar daca amestecul este prea uscat (nu e pastos si usor lipicios), mai adauga putina zeama de lamaie sau putin albus.
  3. Rastoarna martipanul pe blatul presarat cu zahar pudra. Framanta-l 3-4 minute si da-i o forma cilindrica.
  4. Foloseste martipanul pentru a imbraca un tort si pentru decoratiuni sau pastreaza-l pentru mai tarziu, bine impachetat in folie de plastic.