Crochetele de legume pot fi servite atat ca aperitiv, langa un sos de usturoi preparat in casa, cat si ca fel principal, cand vrei sa pregatesti o masa rapida.

Ingrediente

3-4 cartofi (fierti si zdrobiti) 1 lingura ulei o ceapa 2 catei usturoi 1 morcov 2 linguri porumb (oparit cu mazarea) 2 linguri mazare 1 lingurita suc de lamaie 3 linguri de pesmet coriandru sare piper

Ingrediente pentru prajit

pesmet 2 linguri faina 100 ml apa malai ulei pentru prajit
Mod de preparare:

 

1. Intr-o tigaie adanca pune ceapa la calit, iar dupa 1-2 minute adauga mazarea si porumbul oparite, morcovul ras, sare, piper si coriandru. Dupa alte 3-4 minute adauga si cartofii zdrobiti, urmati de sucul de lamaie.
2. Cand ai obtinut un aluat omogen, mai lasa tigaia pe foc inca 1 minut si adauga pesmetul, amesteca si lasa compozitia sa se raceasca. Cand s-a racit, formeaza crochetele de legume usor alungite si aplatizate in capete.
3. Trece fiecare crocheta prin apa amestecata cu faina, si apoi prin malai. Prajeste crochetele in baie de ulei pentru 3-4 minute, sau pana cand devin aurii.

Vezi si alte retete de legume

Incearca si alte retete de post

din aceeasi categorie