Cozonacul cu fructe confiate este o alternativa delicioasa la cozonacul traditional. Si nu este deloc atat de greu de preparat precum ai crede.

Ingrediente pentru aluat

500 g de faina 250 ml de lapte 100 g de unt un plic de drojdie uscata 50 g de zahar un ou un albus un plic de zahar vanilinat coaja rasa a unei lamai 100 g migdale intregi 100 g de coaja confiata de lamaie 100 g coaja confiata de portocale 100 g de stafide aurii

Ingrediente pentru copt

un galbenus 2-3 linguri de lapte
Mod de preparare:

1. Laptele si untul se pun pe aragaz, la foc mic, cat sa se incalzeasca si sa topeasca untul.
2. Faina se pune intr-un vas, se adauga drojdia, zaharul, zaharul vanilinat, coaja rasa de lamaie, oul, albusul si amestecul de unt cu lapte. Se mixeaza intai la viteza mica si apoi la viteza mare timp de 5 minute pentru a obtine un amestec omogen. Se adauga migdalele si cojile de citrice confiate si stafidele. Se acopera si se lasa sa creasca sa-si dubleze volumul.
3. Apoi, aluatul se pune pe masa presarata cu faina, se amesteca si se framanta din nou 5 minute si se transfera intr-o forma de copt cu pereti inalti. Se mai lasa la crescut 30 de minute. Se unge apoi cu galbenusul batut cu lapte si se coace 35-40 de minute.