Sigur ai mancat in copilarie cornulete fragede, umplute cu gem, facute de bunici sau de mama. Iata o reteta usoara cu care poti sa iti amintesti de gustul copilariei.

Ingrediente

120 ml lapte 1 lingura drojdie uscata 2 linguri zahar 3 oua 1 galbenus 140 g unt 2 linguri smantana 550 g faina

Ingrediente pentru umplutura si decor

gem zahar pudra
Mod de preparare:
  1. Combina laptele incalzit cu drojdia, apoi lasa amestecul 5 minute, ca drojdia sa se activeze. Adauga untul topit, smantana, zaharul si ouale.
  2. Adauga faina in mai multe transe, incorporand-o treptat. Dupa ce obtii aluatul, framanta-l pe o suprafata pudrata cu faina pentru 4-5 minute.
  3. Odata obtinut un aluat elastic si fin, imparte-l in 4 bucati egale. Intinde fiecare bucata de aluat intr-o foaie subtire si rotunda.
  4. Taie foaia in 8, taind intai aluatul in 4, sub forma de +, apoi jumatatile in optimi. Ar trebui sa obtii 8 triunghiuri similare ca dimensiune.
  5. Pune cate o lingurita de gem in capatul lat al triunghiului si ruleaza cornuletele catre varful ascutit al aluatului.
  6. Asaza cornuletele pe o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-le la cald pentru 30 de minute, sau pana ce isi dubleaza volumul.
  7. Coace cornuletele cu gem la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, pentru cca 15 minute, sau pana cand devin aurii. Pudreaza-le cu zahar imediat ce ies din cuptor. Urmand aceasta reteta obtii 32 cornulete.

Clatite pufoase

Cornulete fragede vanilate

Clatite nemtesti