Daca ati petrecut vreun concediu in Delta, aproape sigur ati mancat macar o portie de ciorba de peste traditionala. Iata cum o puteti face si acasa.

Ingrediente

500 g peste mic, diferit o stiuca un ardei gras un morcov o felie radacina telina 3 cartofi 5 rosii foarte bine coapte otet verdeata, dupa gust ardei iute sare
Mod de preparare:
  1. Pestele mic, se spala bine apoi se pune la fiert cu apa si se lasa 20 de minute. Se scoate intr-o strecuratoare, se paseaza usor cu lingura pentru a obtine maximum de gust si astfel zeama strecurata se pune din nou la fiert.
  2. Se adauga legumele, fara cartofi si rosii, se lasa 10 minute si apoi se pun si cartofii taiati cuburi. Se lasa sa fiarba cartofii.
  3. Se pun rosiile si stiuca si se lasa la fiert cat sa fiarba pestele. Se trage de pe foc si se acreste cu otet. Se serveste cu ardei iute si verdeata.