Aceste chifteluțe de năut (falafel) cu unt și mult pătrunjel sunt absolut delicioase.  Mai mult, sunt chiar și mai sănătoase pentru că nu trebuie să le prăjești într-o baie de ulei și se fac și repede. 

600 grame naut la conservă 1 ceapa albă 1 ceapă roșie 2 legături pătrunjel 6-7 căței de usturoi pisati 100 g unt sare turmeric paprika zeamă de lămâie
Mod de preparare:

1.Se taie ceapa julien. Apoi în tigaia încinsă se pune untul și se toarnă ceapa, usturoiul pisat și 1 legătură de pătrunjel tocat.
2. Se amestecă și se pun condimentele, după gust. Se adaugă și năutul din conservă și se amestecă bine pentru câteva secunde ca să se amesteca aromele.
3. Se ia tigaia de pe foc și se toarnă conținutul în robotul de bucatarie și se mixează bine până devine pastă. Poți folosi și un blender de mâna sau blender normal.
4. După ce s-a format pasta se adaugă și cea de-a doua legătură de pătrunjel tocat și se amestecă bine.
5.Pune puțin ulei la încins, într-o tigaie antiaderentă, mai mare.
6.Modelează chiftelutele cu mâna sau cu lingura si pune-le la prăjit, 2 minute pe fiecare parte. Și chiftelele sunt gata. Se pot servi într-o lipie cu salată, roșii, castraveți și ceapă.