Potrivite pentru un pranz satios sau ca si gustare, pentru momentele in care ai musafiri, chiftelutele cu sos se pregatesc usor daca respecti pasii de mai jos.

Ingrediente

300 g carne tocata amestec 2 cepe 2 vinete un pic de faina 2 linguri ulei 2 linguri muguri de pin sare piper ulei pentru prajit

Ingrediente pentru sos

500 ml apa 125 g unt 45 g faina sare 2 linguri bulion
Mod de preparare:

Pasul 1:

Vinetele spalate se taie cuburi care se stropesc cu ulei, se amesteca bine si se pun la cuptor pentru 30 de minute.

1

Pasul 2:

Intre timp, carnea se amesteca bine cu ceapa data prin razatoare, sare si piper.

2

Pasul 3:

Cu mana umezita se formeaza chiftelute care se trec prin faina si li se infige cate un mugure de pin. Apoi, se pun la prajit in baie de ulei si se scot cu spumiera intr-o tava.

3

Pasul 4:

Bulionul se pune la fiert in 500 ml apa si se lasa un clocot. Untul se pune la topit, se adauga faina si se amesteca in afara focului. Se toarna sosul format din apa si bulion, se sareaza, se pune apoi pe foc si se lasa pana devine un sos gros, usor rozaliu.

4

Pasul 5:

Peste chiftele se toarna sosul si se lasa asa timp de 30 de minute. Se aduc chiftelele la masa cu sos si cuburi de vinete.

5

Surse foto: Northfoto/Colorise, Shutterstock