Chiftelele de cartofi sunt o alternativa delicioasa la cele din carne. Pot fi consumate atat in post, cat si atunci cand vrei sa mananci ceva usor.

Ingrediente

800 g cartofi albi o ceapa 2 catei usturoi 200 g pesmet 50-70 g margarina Sare Piper ulei pentru prajit
Mod de preparare:

1. Cartofii spalati se pun la fiert in coaja, se curata si se trec prin masina de tocat impreuna cu ceapa si usturoiul.
2. Se pun 50 g margarina topita, se amesteca, se adauga pesmetul, se amesteca din nou si, daca aluatul este prea uscat, se adauga inca 20 g margarina topita.
3. Se potriveste de sare si piper si apoi, cu mâna umezita, se modeleaza chiftelutele care se prajesc in baie de ulei bine incins. Se scot pe servete de hârtie.


Chiftelute de cartofi cu ton

Chiftelute de cartofi cu ton


din aceeasi categorie