Chiftele cu legume in sos dulce-acrisor
Daca esti un fan infocat al preparatelor chinezesti cu gust dulce-acrisor, atunci chiftelele cu legume sigur iti vor fi pe plac. Se fac usor, totul e sa gasesti ingredientele specifice, care dau mancarurilor chinezesti savoarea caracteristica.
Ingrediente
Ingrediente pentru chiftele
Ingrediente pentru sos
1. Intr-un castron mare, amesteca carnea tocata, pesmetul, oul, usturoiul maruntit, o lingura de sos de soia, o lingura de ulei de masline si pudra de usturoi.
2. Formeaza chiftelutele pe o hartie de copt si da-le la congelator pentru 15 minute, sau pana cand le vei folosi.
3. Intr-un bol mediu, amesteca sosul de rosii, zaharul brun si amidonul, pana la omogenizare. Adauga otetul de orez, sosul de chili dulce, supa de vita si cealalta lingura de sos de soia.
4. Incalzeste o lingura de ulei de masline intr-un wok si adauga chiftelele. Gatestele pana se rumenesc pe toate partile. Adauga apoi ceapa, ardeiul si ananasul, toate taiate cuburi si tine-le la foc pana cand ceapa se inmoaie.
5. Toarna sosul peste legume si chiftelute si amesteca usor, apoi lasa sa fiarba la foc mic timp de 15 minute, sau pana cand sosul se ingroasa si chiftelutele sunt patrunse.
6. Garniseste preparatul cu ceapa verde si serveste-l cu orez.