Daca esti un fan infocat al preparatelor chinezesti cu gust dulce-acrisor, atunci chiftelele cu legume sigur iti vor fi pe plac. Se fac usor, totul e sa gasesti ingredientele specifice, care dau mancarurilor chinezesti savoarea caracteristica.

Ingrediente

o ceapa 2 ardei de culori diferite un ananas (sau o cutie de ananas)

Ingrediente pentru chiftele

700 g carne tocata amestec porc+vita 50 g pesmet 1 ou 2 catei usturoi 1 lingura sos de soia 2 linguri ulei masline 1 lingurita usturoi pudra

Ingrediente pentru sos

100 ml sos de rosii 2 linguri zahar brun 2 linguri amidon 50 ml otet din orez 50 ml sos de chili dulce 220 ml supa de vita (rasol) o lingura sos de soia
Mod de preparare:

1. Intr-un castron mare, amesteca carnea tocata, pesmetul, oul, usturoiul maruntit, o lingura de sos de soia, o lingura de ulei de masline si pudra de usturoi.
2. Formeaza chiftelutele pe o hartie de copt si da-le la congelator pentru 15 minute, sau pana cand le vei folosi.
3. Intr-un bol mediu, amesteca sosul de rosii, zaharul brun si amidonul, pana la omogenizare. Adauga otetul de orez, sosul de chili dulce, supa de vita si cealalta lingura de sos de soia.
4. Incalzeste o lingura de ulei de masline intr-un wok si adauga chiftelele. Gatestele pana se rumenesc pe toate partile. Adauga apoi ceapa, ardeiul si ananasul, toate taiate cuburi si tine-le la foc pana cand ceapa se inmoaie.
5. Toarna sosul peste legume si chiftelute si amesteca usor, apoi lasa sa fiarba la foc mic timp de 15 minute, sau pana cand sosul se ingroasa si chiftelutele sunt patrunse.
6. Garniseste preparatul cu ceapa verde si serveste-l cu orez.