Chiflele cu ciocolata sunt absolut delicioase. Pot fi mancate simple sau cu lapte si completeaza cu succes un meniu de sarbatoare.

Ingrediente pentru aluat:

500 g faina 200 ml lapte un plic drojdie uscata 80 g unt 60 g zahar pudra o lingurita scortisoara un ou 100 g ciocolata rasa sare

Ingrediente pentru decor:

75 g faina 750 ml apa cateva picaturi esenta migdale

Ingrediente pentru glazura:

80 g zahar pudra 3 linguri apa
Mod de preparare:

1. Pentru aluat, drojdia se desface in lapte cald, se amesteca, se acopera si se lasa 5-10 minute sa actioneze. Faina se cerne, se adauga untul si se amesteca cu degetele. Se adauga sarea, zaharul si scortisoara.
2. Se adauga oul batut si ciocolata rasa. Se amesteca si trebuie sa rezulte un aluat lipicios care se framanta 10 minute pe masa presarata cu faina. Se pune intr-un lighean uns cu un pic de ulei, se acopera si se lasa la crescut 2 ore. Apoi, dupa ce a crescut, se framanta un pic si se imparte in 12 bucati care se pun in forme unse usor si tapetate cu hartie de copt. Se lasa la crescut 30 de minute.
3. Pentru decor, faina se amesteca bine cu apa si esenta pana se obtine un aluat subtire care se pune intr-o punga, se taie la un colt si apoi se traseaza o cruce pe fiecare chifla. Se dau la cuptor pentru 30 de minute.
4. Dupa ce s-au copt, se ung peste tot cu glazura care se face din dizolvarea zaharului in apa.