Chiacchiere, sau minciunelele italiene, sunt gogosi traditionale, aurii, pufoase si crocante in acelasi timp, pentru care nu trebuie sa astepti sa dospeasca!

Se fac din ingrediente pe care le ai la indemana si le prepari in maxim 30 de minute!

Ingrediente

280 g faina 1 ou+1 galbenus 100 g zahar 115 g unt 2 linguri suc de portocale proaspat coaca unei portocale 3 linguri vin alb 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu un praf sare ulei de prajit

Ingrediente pentru servit

zahar pudra
Mod de preparare:
  1. Combina faina cu bicarbonatul, sarea si zaharul. Adauga untul si incorporeaza-l in ingredientele uscate pana obtii o consistenta faramicioasa.
  2. Adauga oul si galbenusul, cele 2 linguri de suc de portocale proaspat stors, vinul si framanta toate ingredientele, adaugand faina in plus pana cand aluatul nu mai e lipicios.
  3. Intinde compozitia intr-o foaie groasa de 1/2 cm si taie minciunelele cu rotita de saleuri sau cutitul de pizza, de 2-3 cm latime si 6-7 lungime.
  4. Prajeste minciunelele italienesti in baie de ulei pana se rumenesc, apoi servestele presarate din belsug cu zahar pudra.