Indiferent daca il faci in tava de cozonac sau il pui intr-o forma rotunda, checul pufos cu mere va iesi la fel de bun.

Reteta trimisa de Marcela Iorgu, din Bucuresti.

Ingrediente

6 oua o cana zahar 6 linguri ulei 6 linguri lapte un plic praf de copt 1 1/2 cana faina o fiola esenta de vanilie coaja de la 1/2 lamaie sare 3-4 mere taiate cubulete 2 lingurite scortisoara
Mod de preparare:
  1. Se incinge cuptorul. Se separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se bat pana se intaresc bine, ca la bezea. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si laptele, apoi se incorporeaza in compozitia de albusuri usor, sa nu iasa aerul din albusuri. Se adauga esenta si coaja de lamaie.
  2. Separat, se amesteca praful de copt cu faina si se pune cate putin in compozitie, amestecand continuu, cu miscari ferme. Daca aluatul este prea moale, se mai poate pune faina, iar daca e prea tare, se mai adauga lapte.
  3. Se amesteca merele cu scortisoara si cu o lingura cu faina. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina, iar deasupra se pun merele. Se lasa la cuptor 40-50 de minute.