Checul de carne cu oua este un aperitiv foarte bun, care nu trebuie sa lipseasca de la mesele festive. Vezi cat de usor este de preparat!

Ingrediente

600 g carne tocata de vita 250 g carne tocata de carnati o ceapa un morcov un fir telina 3 catei usturoi 4 linguri pesmet 2 oua sare piper sos picant 100 g unt 5 oua pentru umplutura
Mod de preparare:

1. Morcovul, telina si ceapa fin tocate se pun la calit in unt topit. Se lasa 5 minute, apoi se presara sare si piper si se mai lasa 5 minute cu capac. Se adauga sos picant, se mai lasa un minut si apoi se trage de pe foc.
2. Cele doua tipuri de carne se amesteca, se adauga legumele calite si apoi se da totul prin masina de tocat de doua ori sau se marunteste electric.
3. Se verifica gustul de sare si piper ti se amesteca din nou cu ouale, pesmetul ti usturoiul zdrobit. Se pune jumatate de amestec intr-o forma de copt, se asaza ouale fierte 2-3 minute, se acopera cu restul amestecului de carne, se scutura forma pentru ca totul sa se aseze bine, se niveleaza si se da la cuptor pentru o ora. Se lasa 10 minute dupa coacere si apoi se scoate.

Pentru cei care in dieta sau regim, checul de carne se poate face numai cu carne tocata de pui sau de curcan.