Aroma parfumata a fructelor de padure, intr-o reteta usoara si gustoasa, numai buna de savurat in fata focului, alaturi de cei dragi.

 

Ingrediente pentru coca

200 g faina 250 g fructe de padure rosii decongelate un plic praf de copt 120 g zahar tos 3 oua un plic zahar vanilinat o lingurita lichior de fragi sau zmeura un iaurt mic 2 linguri ulei zahar pudra pentru servit

Ingrediente pentru tava

o lingurita unt o lingura faina
Mod de preparare:
  1. Fructele decongelate si bine scurse se amesteca cu o lingurita de faina.
  2. Se amesteca ouale intregi cu zaharul tos, apoi cu cel vanilinat si cand se obtine o compozitie spumoasa, se adauga faina si praful de copt si se amesteca bine.
  3. Se pun iaurtul si uleiul, apoi lichiorul si fructele rosii, fara a amesteca foarte mult.
  4. Se toarna aluatul intr-o forma de copt unsa si presarata cu faina.
  5. Se coace 35 de minute si, dupa racire, se presara cu zahar pudra.

INCEARCA SI ASA: 
Poti acoperi checul proaspat preparat cu o glazura preparata din 100 g zahar pudra si 150 ml suc de lamaie.