Un desert dulce-dulce, traditional turcesc, din familia celebrei baclavale.

Ingrediente

300 g fidea cat mai fina 200 g miez de nuca 100 g fistic nesarat si neprajit 60 g zahar 175 g unt 250 g miere 1 lingurita scortisoara
Mod de preparare:
  1. Intr-un vas se separa firele subtiri de fidea, se stropesc cu 100 g unt topit si se amesteca.
  2. Fructele uscate se mixeaza cu zaharul si restul untului netopit. Intr-un vas de cuptor cu margini inalte se pune 1 prim strat destul de gros de fidea cu unt, apoi se pune amestecul de fructe uscate si se acopera cu restul fidelei cu unt. Se coace 30 de minute.
  1. Intre timp, se face 1 sirop pentru care se incalzeste mierea cu trei linguri de apa si scortisoara. Imediat ce este rumenit cataiful, se toarna siropul si se lasa 3 ore asa. Apoi se taie si se serveste.