Am găsit această în urmă cu câțiva ani și am printat-o ca să o fac cât mai repede posibil. Desigur, că am uitat de ea și am găsit-o abia săptămâna trecută. N-am mai stat pe gânduri și am făcut-o imediat. E un deliciu cu ciocolată și mascarpone și toată familia a savurat-o. Secretul acestei rețete este să folosești o ciocolată cât mai bună, iar gustul va fi de neuitat.

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente Brownie cu ciocolată și mascarpone

220 grame de unt 90 grame ciocolata neagră 210 grame zahăr granulat 65  grame cacao 110 grame mascarpone 3 oua mari, la temperatura camerei 65 grame făină 2 lingurite de aromă de vanilie

Ingrediente glazură

170 grame ciocolată 6 linguri de smântână pentru frișcă 40 grame unt nesărat
Mod de preparare:
  1. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și ungeți o tavă de 20 cm cu unt sau tapeteaz-o cu hârtie de copt.
  2. Topește ciocolata ruptă bucăţi şi untul tăiat cuburi pe foc foarte mic, într-un vas cu fundul gros sau pune vasul într-o crăticioră cu apă la foc mic. După ce s-au topit complet amestecă-le până se omogenizează.Adăugați și cacao și zahărul și amestecați.  
  3. Într-un alt vas, se bate cu un tel crema de mascarpone, cu ouăle și vanilia până se omogenizează. Adăugați făina și sarea și amestecați bine.
  4. Apoi turnați crema de ciocolată peste cea de mascarpone și turnați compoziția în tavă.
  5. Lăsați-o la cuptor 45-50 de minute sau până trece testul cu scobitoare. După ce ați scos-o din cuptor, lăsați-o să se răcească.
  6. Între timp puteți să vă ocupați de glazură. Rupeți ciocolata bucăți mici. Untul tăait cubulețe și smântâna se pun într-un vas cu fundul gros la foc mic și amestecați în continuu. Când amestecul începe aproape să fiarbă, adăugați și ciocolata făcută bucățele. Lăsați-o să stea 30 de secunde, iar apoi amestecați până se omogenizează.
  7. Peste părjitura răită, turnați glazura în mod egal.
  8. Lăsați glazura să se întărească înainte de a tăia prăjitura. Puteți să o puneți chiar o oră la rece.