O reteta numai buna pentru momentele in care gasesti afine la pret bun si eventual ai niste banane prea coapte pe acasa.

Vezi cat de usor se prepara briosele cu banane si afine, un deliciu caruia nu trebuie sa ii mai adaugi decat putin zahar, dupa gust, deci sunt excelente de servit si celor mici.

Ingrediente

3 banane extra-coapte 250 g afine 2 linguri zahar 2 oua 250 g faina 150 ml lapte 1/2 lingurita bicarbonat 1 lingurita praf de copt esenta de vanilie
Mod de preparare:
  1. Curata si zdrobeste bananele cu o furculita.
  2. Separat, bate ouale cu zaharul, praful de copt, bicarbonatul si vanilia, apoi incorporeaza banana pasata.
  3. In final, incorporeaza faina. Ajusteaza cantitatea, daca e nevoie: aluatul trebuie sa aiba o consistenta groasa, care nu curge, ci mai degraba cade din lingura.
  4. Incorporeaza si afinele spalate, apoi toarna compozitia intr-o tava de briose unsa cu unt si da briosele la cuptor pentru 25-30 de minute, la 180 de grade, sau pana trec testul scobitorii.
  5. Din cantitatile mentionate ies cca 2 tavi de 12 briose.