Pulpa de caprioara cu sos picant si cartofi

Pentru ocaziile speciale in care doriti sa pregatiti vanat, aceasta reteta de pulpa de caprioara cu sos picant si cartofi este foarte potrivita. Reteta trimisa de Adina Stoica, din Ramnicu Valcea.

Kaiserschmarren

Kaiserschmarren este o prăjitură ce se serveşte sfărâmată până la nivel de dumicaţi, care are însă o origine îndepărtată, în bucătăria regală a Austriei. Acest desert, descoperit din greseala,  a devenit preferatul lui Franz Joseph, împăratul Austriei.

Pui grecesc marinat

Să încercăm o marinată super delicioasă, ieftină și cu o aromă fresh. Perfectă pentru zilele de dinainte de salariu sau în care nu ai timp prea mult pentru gătit. Începem cu marinata, combinând iaurtul cu uleiul de măsline, usturoiul pisat, oregano, sare și niște piper. Cu o răzătoare mică, radeți în sos coaja lămâii pe […]

Tocanita de pipote

O mancare satioasa, gustoasa care nu iti ocupa prea mult timp si care nu cere prea multa indemanare intr-ale bucataritului.

Peste cu sos de ierburi aromatice

Invata sa prepari un sos delicios din menta, coriandru si alte ierburi aromatice pentru pestele alb din frigider.

Aripioare cu miere şi ghimbir a la Jamie Oliver

Învaţă şi tu să prepari reţeta lui Jamie Oliver de aripioare cu miere şi ghimbir. Sunt delicioase şi numai bune la picnic sau la petreceri. Mod de preparare: Amestecă toate ingredientele pentru marinadă într-un castron şi ai grijă să obţii un sos lipicios. Pune aripioarele de pui curăţate pe o tavă largă şi toarnă marinada […]

Friptură de vită la tavă

 Friptură de vită la tavă cu garnitură de piure şi mix de legume. O reţetă simplă şi foarte gustoasă. 1. Se taie rasolul felii potrivite. Se bate fiecare felie cu ciocanul de şnitele şi se condimentează cu sare, piper şi cimbru verde. 2. Se ung bucăţile cu unt şi ulei de măsline şi se acoperă […]

Bacon de casă

Bacon de casă – se face mai uşor decât ai crede şi e mai sănătos decât cel cumpărat. Iată reţeta! 1.   Carnea se taie pe toate părţile pentru a obţine o bucată cât mai dreaptă, pătrat sau dreptuntunghi. 2.   Într-un castron mai mare, se pun sarea, piperul uşor mărunţit, boiaua, foile de dafin fărâmiţate, usturoiul […]

Afinată

O afinată foarte gustoasă şi aromată pe care o poate face oricine. Iată reţeta. 1.   Afinele se aleg cu atenţie şi apoi se trec rapid sub un jet de apă rece. Se scutură bine sau chiar se lasă la scurs. 2.   Într-un borcan mare de murături de 5 litri se pune un prim strat de […]

Lichior de caise

Lichior de caise – o băutură fină, dulce şi gustoasă. Încearcă această reţetă rapidă! 1.   Se spală fructele și se curăță de sâm­buri. 6 sâmburi se sparg cu un ciocan şi li se scoate miezul, care se taie mărunt. De asemenea, caisele se taie felii. 2.   Se dau într-un un clocot caisele, miezul din sâmburi, […]

3 din 4«...234