Plăcintă cu brânză și caise, fără aluat

O plăcintă delicioasă cu brânză şi caise, fără aluat, deci mai uşor de făcut. Reţeta e simplă şi rapidă. 1. Se spală caisele, se pun în apă clocotită pentru câteva minute, apoi se scot și se curăță de coajă. Se taie în jumătăţi și se curăță de sâmburi. 2. Ouăle se amestecă cu zahărul, zahărul […]

Biluțe economice

Biluţe delicioase şi economice din blat uscat şi biscuiţi. Reţeta e simplă şi rapidă! Se dau prin mașina de tocat resturile de blat, cozonac și jumătate din cantita­tea de biscuiți. Restul de biscuiți se rup bucățele. Peste ele se pun laptele, zahărul și margarina, dizolvate pe foc. Se adaugă cacaua și esența de rom, se […]

Cannelloni cu spanac

Cannelloni cu spanac delicioase, foarte uşor de făcut. Reţeta e simplă şi rapidă. Vezi cum se face. 1. Spanacul se spală, se curăță și se opărește timp de 15 minute în apa în care s-a adăugat în prealabil sare și busuioc, apoi se scurge și se lasă la răcit. Între timp, brânza și cașcavalul se […]

Sushi cu legume

O reţetă delicioasă de sushi cu legume şi somon. E sănătoasă şi foarte simplă. Vezi cum se face! 1. Spanacul înghețat se dă pe răzătoare, se amestecă bine cu ouăle bătute și cu făina. Amestecul obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor pentru 7-8 minute. Când e […]

Chec “Zi și noapte”

Tort din chec “Zi şi noapte” – o prăjitură delicioasă pentru ocazii speciale şi nu numai. Vezi reţeta, pas cu pas. 1. Se separă ouăle. Albușurile se bat spumă cu zahărul până se întăresc, iar gălbenușurile, separate, se freacă până se albesc. În crema de gălbenușuri se adaugă coaja de citrice și extractul de vanilie, […]

Supă de pui şi curcan

O supă de pui dietetică, cu multe legume şi carne tocată de curcan. Gata în maxim o oră, e perfectă pentru cină. Iată reţeta. 1. În oala de fiert se pune uleiul la încins şi se călesc uşor carnea tocată şi ceapa tăiată mărunt. Când ceapa a devenit translucidă, se scoate amestecul şi se pune […]

Ouă Benedict dietetice

Ouă Benedict dietetice cu pâine neagră şi şuncă slabă. O reţetă uşoară, care se face repede. 1. Pentru sos se amestecă gălbenuşurile, muştarul şi iaurtul şi apoi se transferă la bain-marie unde se fierb 15 minute ame­stecând până ce se îngroaşă. Se adaugă ceapa tăiată mărunt, sare şi piper. Se trage vasul de pe foc […]

Sărmăluţe cu stafide şi muguri de pin

Sărmăluţe cu stafide şi muguri de pin – gustoase şi mult mai uşoare decât sarmalele tradiţionale. Învaţă cum să le prepari după o reţetă simplă! 1. Dacă se folosesc frunze proaspete, acestea trebuie opărite 5 minute în apă clocotită şi sărată. Dacă se folosesc din conservă, se trec sub un jet de apă şi se […]

Gogoşele de amidon

Aceste gogoşele de amidon sunt foarte gustoase şi se fac foarte repede. Iată reţeta. 1. Într-o cratiţă se pun la fiert apa, uleiul şi sarea. Când dă primul clocot, se trage de pe foc şi se pune dintr-o dată amidonul. 2. Se amestecă energic până ce amestecul se desprinde de vas. Dacă pasta este prea […]

Terină de năut

Terina de năut este un aperitiv foarte gustos fără năut. Iar reţeta e foarte simplă. Iată cum se face. 1. Morcovii curăţaţi, ceapa mărunt tăiată şi usturoiul presat se pun într-o cratiţă cu ulei şi curry. Se amestecă şi se lasă la fiert 15-20 de minute, până ce legumele s-au înmuiat. 2. Între timp, făina […]