Cireșe
Tort fantezie de portocale
Tort fantezie de portocale perfect pentru sărbătorile din familie. Vezi o reţetă foarte simplă! 1. Pentru blat, se topeşte untul şi se sfărâmă biscuiţii în blender. Apoi se amestecă untul cu biscuiţii, se adaugă siropul de agave şi blatul e gata. Compoziţia astfel rezultată se întinde şi se presează pe fundul unei tăvi de tort […]
Prăjitură cu cireşe şi aromă surpriză
Învaţă să prepari o prăjitură cu cireşe care te va vrăji complet. Are un ingredient secret care îi va da o notă răcoritoare şi surprinzătoare. Mod de preparare: Se separă albuşurile de gălbenuşuri; albuşurile se bat spumă apoi cu jumătate de zahăr, până devin spumă. Gălbenuşurile se amestecă cu restul de zahăr, zeama de lămâie […]
Prăjitură tub cu cireşe
Învaţă să prepari nişte prăjiturele în formă de tub tip canoli italieneşti cu cireşe de sezon. Adaugă frişcă şi ai un desert divin, bun pentru toată familia. Mod de preparare: Încălzeşte cuptorul la 180 de grade şi unge o tavă mare, apoi tapetează cu hârtie de copt. Amestecă albuşurile, zahărul, uleiul de rapiţă, untul topit, […]
Compot oriental de vişine
Compotul oriental de vişine se face uşor şi are un gust deosebit. Iată cât de simplă e reţeta. 1. Vişinele se spală şi se pun în borcane cu tot cu sâmburi, îndesându-le uşor. 2. Apa, zahărul şi cardamonul se pun la fiert şi se lasă să se răcească. Apoi se toarnă peste vişine. 3. Borcanele […]
Elixir zeiesc
Sucul de rodii şi cel de cireşe se amestecă bine. Se adaugă siropul de zahăr şi romul. În două pahare înalte, cu picior, se pun cam 6 cuburi de gheaţă. Se toarnă deasupra amestecul şi se completează cu apă minerală. Se decorează cu frunze de mentă.
Tort fantezie cu cireşe
1. Marmelada se amestecă cu două linguri de apă şi se întinde pe blatul de jos. Cireşele se spală, li se scot sâmburii şi se lasă la scurs. 2. Smântâna se bate cu întăritorul de frişcă şi cu două linguriţe de zahăr. O treime din ea se întinde peste marmeladă, iar deasupra se pun 100 […]