Burrito-ul este ruda îndepărtată din Mexic a mult mai cunoscutei pe la noi shaorma. Diferența constă în faptul că legumele din shaorma sunt majoritar crude, pe când cele din burrito sunt semi-preparate înainte.

Numele produsului este, de fapt, porecla creatorului său – un bucătar talentat dar cam greu de cap, motiv pentru care i s-a spus Burrito-măgăruș.

Ca și shaorma, burrito-ul a cunoscut diverse variații, odată cu trecerea timpului. Noi vă dăm, în continuare, varianta originală a rețetei, după cum o pregăteau nativii mexicani.

 

În primul rând, tăiați în fâșii carnea de vită și o puneți într-o tigaie, cu condimente după alegere, la fript, la foc mediu, pentru aproximativ 5 minute. Cât timp carnea e pe foc, tăiați julien ceapa, salata și ardeiul. Adăugați ceapa și ardeiul peste carne, în tigaie, amestecați și lăsați la călit cam 8 minute.

Încălziți lipia de tortilla într-o altă tigaie. Ungeți-o cu salsa, adăugați fasole, amestecul de carne din tigaie, presărați brânză/cașcaval/parmezan la alegere deasupra, turnați smântână și presărați salata. Împăturiți astel: o dată pe latura din dreapta, apoi pe cea dinspre dvs. (astfel încât să îi faceți un fund ca un portofel, să nu vă curgă umplutura) și apoi încă o dată pe cealaltă latură. Întoarceți cu gura în jos și lăsați burrito-ul așa aproximativ 20 de secunde.

Puneți pe farfurie și serviți, dacă mai doriți, cu extra salsa și smântână.

Foto: burrito / shutterstock

 

 

din aceeasi categorie