Salată de ananas şi rodii

1. Lămâile se spală, se storc, iar sucul obţinut se amestecă cu romul şi zahărul brun. 2. Ananasul se curăţă de frunze, se taie pe jumătate, apoi se cojeşte. Se taie în rondele aproximativ egale şi fiecare bucată se mai taie în sferturi. 3. Rodiile se taie pe jumătate, apoi se scot sâmburii cu o […]

Salată de fructe cu cremă de brânză

1. Se desface compotul de struguri şi se pune la scurs într-o strecurătoare. Se răstoarnă apoi într-un castron şi se amestecă cu ananasul tăiat cubuleţe. Deasupra, se presară o lingură de zahăr, se stropeşte cu vin, se acoperă şi se lasă la rece, timp de o oră. 2. Între timp, brânza dulce se ames­tecă bine […]

Ciupercuţe acre

1. Se curăţă şi se spală ciupercile foar­te bine, dar nu se lasă în apă, ci doar se trec prin mai multe jeturi de apă şi se lasă să se scurgă. E bine să le spălaţi cu mare grijă, ca să nu le rupeţi. Întregi vor arăta mai bine în borcane. 2. Se pregăteşte usturoiul […]

Salată Gourmet

1. Se spală şi se curăţă ciupercile în câteva ape şi se pun la fiert 20 de minute, în apă clocotită cu sare, apoi se scot şi se lasă la scurs câteva minute. 2. Se pregătesc şi ardeii. Se coc, se curăţă de sâmburi, se spală sub jet de apă să nu mai rămână nicio […]

Bureţi marinaţi

1. Ciupercile se curăţă, se spală se taie codiţele, dar cele mici se lasă întregi. Se pun la fiert în apă clocotită cu sare şi zeama de lămâie. După ce îşi pierd gustul de crud şi culoarea, se scot din zeamă şi se lasă la scurs, iar apoi se aşază în borcanele în care s-au […]

Salată de toamnă

1. Din apă, oţet, sare şi zahăr se face o saramură şi se pune la fiert. Legumele se taie fideluţă, iar morco­vul se dă prin răzătoare. 2. Se opăresc toate în saramura pregătită (morcovii se pun primii şi se ţin 10 minute, apoi legumele, aproximativ 5minute). 3. Se scot, se pun la scurs până a […]

Salată cu ciuperci şi ardei

1. Ardeii se taie felii şi se curăţă de seminţe. Ciupercile şi hribii se taie lamele, iar ceapa se taie rondele. Se aşază în borcan amesteca­te, se pune ardeiul iute întreg la mijloc şi se presară printre legume măslinele şi boabele de piper. 2. Se adaugă oţetul şi uleiul, apoi se toarnă saramura fierbinte. Se […]

Alb ca neaua

1. Ţelina se curăţă, se taie cuburi mari şi se fierbe bine, cam o oră, la foc mic. Se scoate şi se lasă la scurs. Se stropeşte cu puţină zeamă de lămâie. 2. Hreanul se dă pe răzătoarea mică sau prin blender, ceapa verde şi mărarul se toacă mărunt. Ţelina se pasează bine, până se […]

Salată cu paste

1. Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare, la foc potrivit. Se amestecădin când în când cu o lingură de lemn, ca să nu se lipească. După ce s-au fiert conform instrucţiunilor de pe pachet, se scot din apă, se pun în sită şi se lasă câteva minute în apă rece. 2. Se […]

Salată italiană cu paste

Pastele se pun să fiarbă în apă cu sare şi un pic de ulei de măsline. După ce au fiert, se scot din sită şi se printr-un jet de apă rece. Se rade mozzarella pe răzătoarea mică şi se pregăteşte sosul. Se curăţă usturoiul, se taie rondele subţiri şi se căleşte în uleiul de măsline. […]