Paste
Lasagna cu pui și ciuperci
Se spală și se curăță pieptul de pui. Se lasă la scurs, se taie cubulețe și se călește în tigaie cu 2 lingurițe de ulei de măsline. Când s-a rumenit, se presară boiaua, se adaugă o linguriță de cimbru și se adaugă apă, până se acoperă carnea. Se lasă la fiert, până se înmoaie carnea. […]
Cannelloni umplute cu urdă și spanac
Cannelloni se fierb în apă cu sare pentru patru minute, cu mare atenţie să nu se lipească de oală. Se scot și se pun la scurs. Trebuie să fie elastici, dar să nu se rupă. Se rumenește kaizerul (jambonul) tăiat fâșii și se scoate din tigaie. În grăsimea rămasă, se călește ceapa până se înmoaie […]
Carbonara cu bacon afumat
Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet. După ce au fiert, se scot în sită şi se trec prin câteva jeturi de apă rece ca să nu se lipească între ele. Separat, se topeşte untul într-o crăticioară, se adaugă smântâna şi se condimentează cu sare şi piper, în […]
Lasagna cu urdă
Se curăţă ceapa, se toacă mărunt, se căleşte în uleiul încins până devine sticloasă şi se adaugă carnea tocată, apoi se condimentează cu sare, piper, cimbru şi busuioc. Se stropeşte cu apă călduţă şi se amestecă continuu, să nu se lipească. După ce s-a călit carnea, se lasă sa se răcească la temperatura camerei şi […]
Salată de paste cu roşii şi busuioc
Pastele sub formă de melcişori se fierb conform instrucţiunilor de pe cutie, în apă cu sare şi un strop de ulei, ca să nu se lipească între ele. După ce au fiert, se scot din apă într-o strecurătoare şi se dau printr-un jet de apă rece, apoi se lasă la scurs. Roşiile se opăresc, se […]
Paste aromate cu cimbru
Se pun macaroanele să fiarbă conform instrucţiunilor de pe pachet, în apă cu sare şi cu o linguriţă de ulei, ca să nu se lipească între ele, şi se acoperă cu un capac. După ce au fiert, se scot din oală şi se dau în 2-3 jeturi de apă rece. Se pun apoi în strecurătoare […]
Tagliatelle cu şuncă
Se pun pastele să fiarbă în apă clocotită cu sare şi puţin ulei ca să nu se lipească între ele şi se lasă la fiert conform instrucţiunilor de pe pachet. După ce au fiert, se pun în sită şi se trec prin câteva jeturi de apă rece. Se curăţă broccoli, se spală în apă călduţă […]
Salată cu paste
Se pun pentru început pastele să fiarbă în apă clocotită, conform instrucţiunilor de pe cutie. După ce au fiert, se trec prin jet de apă rece şi se pun în sită la scurs. Separat, se spală firele de sparanghel, şi se dau în câteva clocote cu sare şi cu o linguriţă de ulei. Se spală […]