“Mingiuţe” din meniul zeilor

1. Se pregăteşte grişul cu zahărul, laptele şi vanilia după reţeta tradiţională de griş cu lapte, doar ceva mai vârtos, ca să se poata modela. Se lasă la rece. 2. Separat, se amestecă brânza de vaci cu stafidele şi la sfârşit cu crema de griş, până se formează o pastă consis­tentă. Se formează gogoşele de […]

Savoare franţuzească

1. Pentru piure se curăţă zmeura, se spală în câteva jeturi de apă şi se pune la fiert cu apa şi zahărul. Se lasă să fiarbă la foc mic până dă în 2-3 clocote. După ce a fiert, se separă fructele de zeamă şi se dau la rece. 2. Separat se prepară com­poziţia pentru spuma […]

Africană cu sos orange

1. Se pregăteşte tava pentru foaie şi se dă drumul la cuptor la o temperatură de 120 de grade. Se bat gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr până se obţine o cremă de consistenţa smântânii. Separat se bat albuşurile cu restul de zahăr, până se obţine o spumă densă, de care să nu se […]

Raţă cu grepfrut

1. Pieptul de raţă se spală bine şi se pune la marinat, peste noapte, în 500 ml vin amestecat cu 100 ml sos de roşii, un praf de piper şi boia. Dacă aveţi timp, cu cât stă mai mult timp la marinat, cu atât va fi mai gustos. 2. Înainte de a servi preparatul, se […]

Profiterol

1. Se pun la foc mic, într-o crăticioară, apa, sarea şi uleiul. Când au început să fiarbă, se adaugă făina cernută şi se amestecă bine până se obţine o cremă tare. Se lasă să se răcească la temperatura camerei. După ce s-a răcit, se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecându-se de fiecare dată. După ce […]

Chiftele la grătar cu legume coapte

1. Se curăţă şi se spală ceapa, usturoiul şi mărarul. Se toacă mărunt şi se amestecă cu carnea de vită şi cu porumbul scurs în prealabil. Se condimentează cu sare şi piper, după preferinţă, se frământă bine câteva minute, apoi se lasă la rece. 2. Se curăţă dovleceii, se spală şi se taie felii şi […]

Tort “Cleo”

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Acestea din urmă se freacă cu un praf de sare şi se amestecă cu albuşurile bătute spumă şi zahărul adăugat în ploaie. Se cerne făina şi cacaua şi se pun în compoziţia pentru blat. Se amestecă încet, să nu se lase, apoi se toarnă în forma de tort. Se întinde […]

Fresh caffe

Se pun într-un shaker cuburile de gheaţă, cafeaua solubilă, zahărul şi laptele. Se amestecă până se obţine o pastă. Compoziţia se pune într-un pahar tip cupă şi se adaugă îngheţata. La final, se presară un praf de cacao şi, după preferinţe, şi caramel.

Electric lime

Cele două lămâi verzi se storc bine. Sucul obţinut se pune în pahar, apoi se adaugă zahărul pudră şi romul. Se decorează cu o felie de lămâie verde.

Sweet dream

Se ia un pahar în care se pune lichiorul de căpşuni peste care se adaugă sucul de lămâie şi apa (plată sau carbogazoasă). Se decorează cu o căpşună şi o felie de lămâie verde.