Tort cu morcovi si ananas cu glazura de branza
 60 minute
6 portii
Mediu
Cauti un desert usor de facut, dar cu un aspect impecabil? Incearca aceasta reteta de tort cu morcovi si ananas, ornat cu glazura de branza fina.
Ingrediente
                                 150 g morcov ras
 o conserva de ananas
 280 g faina
 250 g zahar
 4 oua mari
 300 ml ulei
 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
 1 lingurita praf de copt
 esenta de vanilie
 1 lingurita scortisoara
 un praf sare                            
                        Ingrediente pentru glazura
                                 250 g crema de branza
 100 g unt
 esenta de vanilie
 450 g zahar pudra                            
                        
                            Mod de preparare:
                        
                                                    - Combina toate ingredientele uscate (faina, zahar, praf de copt, bicarbonat, scortisoara, praf de sare), apoi adauga morcovii dati pe razatoarea mica. Adauga ouale batute, uleiul, esenta de vanilie, ananasul zdrobit in robot sau tocat marunt de cutit si nucile tocate de cutit.
 - Toarna aluatul intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si da-o la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 35 de minute, sau pana cand tortul trece testul scobitorii.
 - Lasa tortul sa se raceasca. In rastimp bate crema de branza cu untul, esenta de vanilie si zaharul pudra pana obtii o glazura pufoasa. Orneaza tortul cu glazura de branza si serveste-l rece.
 
S-ar putea sa-ti placa si:
Tort de post cu ananas din 5 ingrediente
                din aceeasi categorie
            
        
                    5 stars -
                    based on 250 reviews