Sărmăluţe învelite în spanac

1. Se spală bine frunzele de spanac şi se opăresc doar 2-3 secunde într-un vas cu apă clocotită cu sare. Se trec apoi într-un vas cu apă rece şi se lasă până se răcesc. La final, se strecoară apa. Orezul se curăţă şi se spală. 2. Carnea tocată se condimentează cu sare şi piper. Se […]

Ouă fierte în înveliş de carne

1. Se fierb ouăle timp de 6-7 minute şi se curăţă de coajă. Şniţelele se bat cu ciocanul să se aplatizeze cât mai mult, se dau cu un praf de sare şi piper şi se ung pe o parte cu muştar. 2. Se aşază pe fiecare bucată de carne câte un ou fiert, se rulează […]

Friptură de miel cu brânză şi spanac

1. Spanacul se spală bine şi se lasă la scurs, iar nuca şi seminţele se prăjesc fără ulei într-o tigaie din teflon. Brânza de oaie se mărunţeşte cu furculiţa, iar ouăle se amestecă cu parmezanul, spanacul, un vârf de lin­guriţă de sare şi puţin piper. 2. Pulpele de miel se spală, se curăţă de pieliţe […]

Miel umplut

1. Ficatul se fierbe, se lasă să se răcească şi se taie în bucăţele. Morcovul se spală şi se fierbe separat. Stafidele se spală cu apă călduţă, se curăţă şi se lasă să se usuce. Într-o tigaie încinsă cu ulei se căleşte ceapa tocată mărunt.Se ia de pe foc, se lasă să se răcească puţin […]

Friptură de miel cu ciuperci, în aluat

1. Se frământă un aluat din făină, drojdia înmuiată în apă călduţă, sare, zahăr, unt şi piper. Se acoperă şi se lasă la dospit, 30 de minute. 2. Ciupercile se curăţă, se taie mărunt şi se călesc cu o lingură de unt, până se evaporă toată apa pe care o lasă în tigaie. Se ia […]

Cotlet de miel cu legume

1. Carnea se spală şi se freacă cu piper. Se prăjeşte 5 minute în ulei, apoi se dă cu sare şi se pune în cup­torul încins, 10 minute. Se scoate din cuptor, se unge cu muştar şi se mai coace 10-15 minute. Se scoate din cuptor, se acoperă cu folie de alumi­niu şi se lasă […]

Drob de miel în paşi

1.Organele şi carnea de miel se spală în apă rece. Se curăţă de pieliţe şi se taie în bucăţi. Se ţin pentru un sfert de oră în apă rece, în care se pun două linguri de oţet şi o ceapă tăiată în sfer­turi. Se trec bucăţile de carne într-o oală cu apă rece şi se […]

Tort cu legume

1. Se ia o tavă (formă pentru prăjituri), se unge cu ulei sau unt şi se tapetează cu hârtie de copt. Se fierb macaroanele în apă sărată şi se pun deoparte. 2. Vinetele se taie în felii subţiri, se aşază una lângă alta şi se sărează, iar apoi se lasă la scurs 20 de minute. […]

Turnuleţe apetisante

1. Preîncălziţi cuptorul. Vinetele se spală, se curăţă şi se taie felii. 2. Rondelele de vinete se pun în tava de la cuptor, tapetată în preala­bil cu folie de aluminiu. 3. Se presară deasupra sare şi piper, după gust, şi se stropesc cu puţin ulei de măsline. Se lasă la cuptor 15 minute. 4. Roşiile […]

Supă mozaic

1. Roşiile se taie felii subţiri şi se pun la fiert în jumătate de litru de apă. Când se fierb bine, se trec prin sită, se separă seminţele şi pieliţele. Separat se fierb morcovul, pătrunje­lul şi ceapa tocate mărunt. 2. După ce au fiert, se strecoară legumele şi se păstrează zeama, adaugându-se sucul de roşii, […]