Sanatoasa, satioasa si usor de facut, tocana de mazare cu pui este reteta perfecta pentru un pranz in familie.

Ingrediente

4 copane 250 g mazare 2 morcovi 2 cepe 4 cartofi 2 linguri bullion 4 linguri ulei 2 catei usturoi patrunjel sare piper
Mod de preparare:
  1. Carnea se rumeneste in ulei si apoi se scoate.
  2. Se pune ceapa taiata pestisori, se caleste un pic si apoi se adauga usturoiul feliute, carnea si morcovii rondele.
  3. Se toarna apa si se lasa la fiert 20 de minute. Se pun apoi mazarea si cartofii taiati cuburi.
  4. Se desface bulionul in putina apa si se adauga dupa ce au fiert cartofii si mazarea. Se potriveste gustul de sare si piper si se aduce la masa cu patrunjel tocat.

Sfaturi utile

✽ In loc de uleiul pentru prajit, se pot folosi 2-3 cubulete de unt.

✽ Tocana de mazare se poate servi cu friganele facute din 2-3 felii de paine.

✽ In sezonul rece, tocana va iesi la fel de gustoasa folosind mazare din conserva sau congelata.