Cel mai popular si consumat fel de mancare in Mexic. Se face rapid si e extrem de satios.

Ingrediente

240 g malai fin 2 linguri ulei 160 g faina 200 ml apa

Ingrediente pentru umplutura

300 g varza 2 morcovi 2-3 roșii 1 ardei gras verde 200 g carne tocata patrunjel sare piper sos de usturoi
Mod de preparare:

1. Se amesteca faina cu malaiul si sarea, se adauga uleiul si se amesteca. Apoi se adauga apa progresiv si se amesteca intai cu furculita si apoi cu mana.
2. Se formeaza 1 bila de aluat, se inveleste in folie alimentara si se lasa 10 minute la temperatura camerei.
3. Se imparte aluatul in opt parti, se intinde fiecare parte si apoi se pune intre doua foi de hartie de copt si se intinde cu sucitorul pana ce se obtine 1 foaie fina.
4. Se incalzeste tigaia fara grasime si se coace fiecare foaie cate 1 minut la foc mediu-mare. Se scot foile una peste alta. Se umplu cu rosii, ardei, morcovi si varza taiate marunt si cu carnea tocata si calita. Se condimenteaza cu sare, piper, patrunjel si sos de usturoi.

Sfaturi utile
✽ Adauga malai fin in aluat ca sa obtii foi de taco crocante.
✽ Foloseste carne tocata de vita cu foarte putina grasime si caleste-o in putin ulei de masline. Condimenteaza carnea cu praf de usturoi, chili, oregano, sare, piper negru si boia dulce, ca sa aiba gustul autentic din Mexic.
✽ Peste carne si legume adauga sos picant de rosii si branza Cheddar.