O reteta clasica, pe care fiecare gospodina ar trebui sa o poata gati fara sa intampine probleme. Salata de vinete e un aperitiv racoritor si binevenit, mai ales in zilele calduroase de vara.

Ingrediente

3 vinete medii 1 lingurita zeama de lamaie o ceapa 2 linguri ulei 1 lingurita otet sare piper

Ingrediente pentru servit

rosii cherry
Mod de preparare:

 

  1. Coace vinetele pe o plita metalica incinsa sau pe un gratar, pana cand se inmoaie uniform pe toate partile. Scoate vinetele intr-un recipient cu capac, pe masura ce se coc si lasa-le sa stea la abur pentru ~10 minute.
  2. Curata vinetele de coaja, udand degetele periodic cu apa rece. Pastreaza cotoarele intregi. Clateste vinetele intr-o strecuratoare sub jet de apa, apoi lasa-le la scurs presarate cu putina sare, pentru 30 de minute.
  3. Dupa ce vinetele s-au scurs, marunteste-le cu un tocator de lemn. Amesteca vinetele cu ceapa tocata cat mai marunt si cu restul ingredientelor. Serveste salata de vinete cu rosii cherry si patrunjel.

Sfat util

✽ Coace si toaca mai multe vinete odata, fara a amesteca pe toate cu restul ingredientelor. Separa o cantitate si congeleaz-o, pentru a te putea bucura de salata de vinete tot anul.

S-ar putea sa-ti placa si:

Salata mediteraneana

Salata de cartofi cu bacon

Salata boeuf de vara

din aceeasi categorie