Salata de ardei copti este vedeta garniturilor la final de vara, inceput de toamna. Merge consumata alaturi de orice fel principal, iar dupa reteta bunicii o faci in usor si rapid!

Ingrediente

6-7 buc ardei gras (ideal de culori diferite) 2 catei usturoi 2 linguri ulei de masline 2 linguri apa 1 lingura otet de mere 1 lingurita zahar sare piper
Mod de preparare:

1. Spala ardeii si coace-i (fie direct pe flacara, la aragaz, fie la gratar sau la cuptor), pana cand intreaga lor suprafata e innegrita.

2. Scoate ardeii copti intr-o cratita sau castron si acopera-i imediat cu un capac, sa se inabuse.

3. Dupa ce ai terminat de copt, curata ardeii de coaja, clatind mainile periodic cu apa rece.

4. Prepara dressingul pentru salata de ardei copti: toaca cei 2 catei de usturoi, combina apa cu uleiul, otetul si zaharul.

5. Potriveste amestecul de sare si piper, apoi adauga ardeii curatati, taiati fasii si curatati de seminte in dressing.

✽ Truc pentru o servire mai practica:

Curata ardeii de seminte, fara a ii separa insa de cotor (ii tai pe lungime).
Astfel, poti lasa cotoarele putin ridicate si ii poti servi cu mana.