Aceasta reteta de rulouri cu scortisoara este perfecta pentru iarna, perioada catre care ne indreptam gandurile cand simtim mirosul imbietor de scortisoara.

Ingrediente pentru aluat

5 lingurite drojdie 240 ml apa calda 6 linguri margarina 200 g zahar faina cat cuprinde 500 ml apa fierbinte 2 oua 1 lingurita sare

Ingrediente pentru umplutura

4 linguri unt la temperatura camerei 200 g zahar brun 150 g stafide 1 lingurita scortisoara

Ingrediente pentru glazura

4 linguri unt la temperatura camerei 300 g zahar pudra 4 linguri lapte esenta de vanilie
Mod de preparare:

1. Dizolva drojdia in apa calda, presarand putin zahar. Da amestecul deoparte pentru 5 minute.

2. Intr-un bol adanc, combina margarina, zaharul si apa fierbinte si mixeaza pentru 30 de secunde, apoi lasa compozitia sa se raceasca putin.

3. Adauga faina si mixeaza, urmata de apa cu drojdie si de ouale batute bine.

4. Treptat, adauga faina pana cand aluatul nu mai este lipicios, ci fin.

5. Acopera coca si las-o sa creasca pentru 30 de minute. Dupa ce si-a dublat volumul, scoate-o din recipient si imparte-o in 2.

6. Cu ajutorul unui facalet, intinde jumatate din aluat in forma dreptunghica.

7. Unge toata foaia intinsa cu unt, apoi presara zaharul brun, stafidele si scortisoara.

8. Ruleaza aluatul si foloseste o ata pentru a taia fiecare rulou in parte, cam de 4 cm grosime.

9. Urmeaza aceiasi pasi si cu cealalta jumatate de coca, apoi pune rulourile in tigai unse cu unt sau margarina.

10. Lasa rulourile cu scortisoara sa creasca pana isi dubleaza marimea, apoi coace-le la 200° pentru 10 minute, apoi redu temperatura si mai lasa-le la cuptor pentru inca 5-7 minute

11. Cand se racesc, da rulourile la frigider.

12. Pentru glazura, amesteca untul cu zahar, cu lapte si cu esenta de vanilie, si toarn-o dupa ce se raceste, in mod uniform deasupra rulourilor.