Daca nu iti este pe plac carnea de pui, o alternativa chiar mai sanatoasa este cea de curcan. Si cum altfel sa o servesti, daca nu intr-o rulada suculenta, cu mazare si omleta?

Ingrediente

un piept mare de curcan 200 g mazare 3 oua un ardei gras 100 g unt boia cimbru sare piper
Mod de preparare:

 

  1. Mazarea se fierbe in apa cu sare.
  2. Carnea se taie pentru a obtine o felie mare care sa poata fi rulata. Se presara cu sare, piper si boia.
  3. Se coace o omleta simpla din cele trei oua in 50 g unt care se asaza peste bucata de carne, se pun mazarea si ardeiul taiat cubulete.
  4. Se ruleaza, se leaga, se unge rulada cu restul de unt si se presara cu boia, sare, piper, cimbru. Se coace 40 de minute.

Sfaturi utile

✽ Este indicat sa tii pieptul de curcan la macerat peste noapte, ca sa fie carnea mai suculenta si mai frageda.

✽ Daca iti place, adauga si ceapa verde in omleta.

✽ Pentru variatie, poti inlocui boabele de mazare cu boabe dulci de porumb din conserva. Acestea vor da un gust deosebit preparatului.

Vezi si alte retete cu carne de curcan